top of page

Scholen

Scholen van vandaag zijn niet meer de scholen van toen. Scholen dienen niet enkel meer om kinderen en jong volwassenen wat kennis bij te brengen, scholen zijn een sociaal huis geworden waar kinderen onderwijs genieten, zich persoonlijk kunnen ontwikkelen, sociale netwerken opbouwen en zich naar hartenlust uitleven tijdens sport en spel.

Play

Hoe kunnen we de kinderen laten spelen, ravotten en uitrazen op onze hedendaagse speelplaatsen? Vroeger waren er enkel die eindeloze grijze vlaktes vol betontegels zonder veel meer. Gelukkig evolueren tijden, wordt er meer naar de behoeften van het kind gekeken en houdt men voortaan rekening met vereiste speelplaatsinvesteringen wanneer de budgettering wordt opgemaakt.
Kunnen wij als adviseur/installateur uiteraard alleen maar toejuichen.
Beton- of asfaltvlaktes verdwijnen voor een deel en worden vervangen door een aantrekkelijk gekleurd stukje speelvloer, al dan niet verrijkt met een of ander uitnodigend speeltuig. Wat betreft de speelplaatsaankleding biedt Aquiles tal van mogelijkheden: kleurrijke rubber gietvloer al dan niet gepimpt met 2D figuren & 3D elementen, stukje kunstgras met valdempende mat eronder, de alom gekende rubbertegels, uitnodigende speelplaatsstickers, rubberen beschermranden, zandbakken, …

IMG_2402.JPG

Sport

Naast de speelplaats hebben de meeste scholen eveneens een plek waar effectief gesport wordt. De sportzone!                                                              
Men hoeft niemand meer uit te leggen hoe belangrijk sport is voor kinderen. Fysieke activiteit zorgt voor meer zuurstof in de hersenen waardoor endorfine wordt aangemaakt.
Deze stof zorgt ervoor dat elke lichaamsspier beter wordt aangestuurd met een aantal positieve bijwerkingen waaronder het pijnstillend effect. Door het sporten gaan innerlijke spanningen verdwijnen, vermindert de stress, verbetert het zelfbeeld waardoor schoolprestaties op positieve wijze hun weerklank krijgen. Indoor is er uiteraard de turnzaal, wanneer sprake van buiten sporten zijn er op het schooldomein één of meerdere speciaal aangelegd sportvelden (natuurlijk- of in kunstgras) of een multifunctioneel sportveld (= uitoefenen van diverse sporten op een en dezelfde zone) en soms ook wel een aangelegde looppiste.

Heeft uw school soms nood aan inleidende info, wenst u advies, denkt u aan renovatie van een sportzone (vloer en/of enkel vervanging accessoires) of heeft u misschien toekomstplannen om iets nieuw te gaan bouwen? Aquiles kan u voor elk van deze aspecten probleemloos bijstaan.

pexels-lukas-296302_edited.png
pexels-kastograph-)-17199850_edited.png
Aquiles logo 2023 play & sport.png
bottom of page