top of page
DSC09501_04d.jpg
rond logo aquiles zonder rubber_edited.png

Rubber veiligheidstegel

De waterdoorlatende veiligheidstegels, bestaand uit hoogwaardig en UV bestendig rubbergranulaat, zijn geschikt voor de aanleg van veilige looppaden op industriële vlakke daken. Dakpaden leggen we aan om technische installaties op een veilige manier te bereiken in functie van onderhoud & reparaties, maar ook om rechtstreekse schade aan de bestaande dakbedekking te voorkomen. 


Langs 2 zijden zijn ze voorzien van kleurvaste, gele markeringslijnen in EPDM rubbergranulaat die zowel dakpad als looplijnen extra accentueren. Tegels met T-aanduiding & 90° hoekaanduidingen (links/rechts) zijn eveneens verkrijgbaar. De toplaag is 100% antislip en de granulaatstructuur garandeert een goede waterdoorlaatbaarheid. Onderaan is de tegel onderverdeeld in vierkante blokjes, zorgend voor een egale drukverdeling en vlotte evacuatie van (regen)water. Het lage gewicht van de tegels voldoet aan de veiligheidsnormen inzake maximaal toegestane dakbelasting. De veiligheidstegels zijn rechtstreeks en zonder extra verlijming op EPDM of roofing daken te installeren. Op PVC daken raden we aan een extra textielvlies te plaatsen tussen de tegels en de dakbedekking (→ migratie weekmakers)

Productfoto's

Installatie & onderhoud

Installatie begint met de dakbedekking te reinigen en mooi uit te vlakken. Daarna worden tegels één voor één geïnstalleerd volgens eerder opgemaakt legplan. T-stukken alsook 90°(L/R) hoeken perfect aansluitend te integreren. Veiligheidstegels worden onderling verbonden dankzij bijgeleverde kunststof pinnen. Indien noodzakelijk, begin- en eindtegel van het pad aan bestaande dakbedekking verlijmen (vnl. op open & windgevoelige dak ruimtes).

Schoonmaken van de tegels kan met een bladblazer, met een borstel en zuiver water of indien sprake van zware vervuiling met de hogedrukreiniger en neutrale schoonmaakzeep.

Minstens 1x per jaar de veiligheidstegels grondig controleren!

Voordelen

  • Beschermend

  • Vlotte installatie  

  • Duurzaam  

  • Rotbestendig  

  • Weerbestendig  

  • Antislip  

  • Drainerend

  • Isolerend

Downloads

Specificaties

Kleuren: zwart + geel EPDM rubbergranulaat

Maattolerantie: breedte: 2% - dikte 5%

Brandklasse: Efl (EN-13501)

Waterdoorlaatbaarheid: 325 mm/u

Temperatuurbereik: -40°C / +80°C

Afmetingen: ​​1200 x 600 x 30 mm

Gewicht: 13,6 kg

Terug naar menu

bottom of page