top of page
Red Mix.jpg
rond logo aquiles zonder rubber_edited.png

SBR & EPDM mulch

Op zoek naar een zachte vloer met natuurlijke look, maar met de duurzaamheid en voordelen van een rubber gietvloer? Dan is rubber mulch de perfecte middenweg. Door de combinatie van natuurkleuren en texturen oogt deze vloer organisch en uitermate realistisch.

Rubber mulch lijkt sprekend op de befaamde houtsnippers die vaak gebruikt worden in speeltuinen, echter zijn de nadelen van houtsnippers ook even bekend: na speeltijd overal te vinden, na regenval onaangenaam om in te spelen en... de allerkleinsten steken ze voortdurend in de mond. Met rubber mulch is dat voorgoed voorbij! Een rubber mulch vloer bestaat uit rubbersnippers gemengd met hoogwaardige PU lijm en aangebracht tot één vast samenhangend geheel. De Aquiles mulch vloer vergt amper onderhoud, is ontzettend duurzaam en kan voor heel wat verschillende locaties en toepassingen de perfecte oplossing bieden. Rondom bomen, struiken, in speeltuinen met natuurlijk karakter, maar ook als pad voor joggers, wandelaars & rolstoelgebruikers is dit soort ondergrond perfect toepasbaar.

Enkele realisaties

Installatie & onderhoud

Rubber mulch, zowel in SBR als EPDM uitvoering kan overal en op diverse types waterdoorlatende ondergrond geïnstalleerd worden. Mulch terreinen vereisen niet noodzakelijk een houten rand of beton borduur rondom de speeloppervlakte. Dit vergroot nogmaals het natuurlijke karakter. Onderbouw vlak maken, drainerende beschermdoek erover heen en mulch als valdempende afwerkingslaag ... 100% spelplezier gegarandeerd!

Schoonmaken van de vloer gebeurt met een bladblazer of met een harde borstel om zand, afvalresten en bladeren manueel te verwijderen . Wij adviseren om 1x per jaar de vloer te reinigen met zuiver water zonder detergent of andere reinigingsmiddelen. Dit gebeurt met een hogedrukreiniger / tuinslang en zorgt ervoor dat de poriën van de vloer vrijgemaakt worden en de waterdoorlaatbaarheid optimaal blijft. Af te raden: gebruik van vuilfrees of te harde straal.

Voordelen

  • Waterdoorlatend

  • Natuurlijk uitzicht

  • Duurzaam

  • Veilig

  • Onderhoudsvriendelijk

  • volledig recycleerbaar

  • Weersbestendig

  • Antislip

Downloads

Terug naar menu

bottom of page