top of page
rand boording.jpg
rond logo aquiles zonder rubber_edited.png

Rubber randboord

Tot onze grote verbazing zijn er de dag van vandaag op speelplaatsen en speelpleintjes nog steeds tal van perkjes, zandbakken, speelzones of zithoeken aanwezig met een omranding in beton. Oogt meestal mooi maar uiteraard zeer gevaarlijk en helemaal niet veilig voor het spelend kind. Beton hoort volgens ons niet echt thuis in speelzones maar toch blijft de bouwwereld dit materiaal voorstellen en gebruiken bij speelprojecten. Gelukkig is er nu de Aquiles randboord om bij dit soort situaties de veiligheid opnieuw te gaan garanderen en ongevallen naar nul te herleiden.

Aquiles rubber randboordingen zijn hoogwaardige en beschermende speelelementen, perfect te installeren als kindvriendelijke oplossing over bestaande randen (hout, kunststof, beton). Bijkomende extra troef is dat de kinderen, door de specifieke vormgeving, de randboord eveneens gebruiken als aangenaam aanvoelend zitelement.

De rubber randboord is 100% veilig en voldoet aan de strengste veiligheidseisen volgens Europese norm EN 1176:2018.

Productfoto's

Installatie & onderhoud

Installatie van de rubber randboorden is zeer eenvoudig. Aanwezige omranding in hout of beton reinigen en helemaal stofvrij maken. Vervolgens de rubberboorden van  rubberlijm (dotten of slierten lijm met pistool aanbrengen) voorzien. Boorden voorzichtig op de onderbouw aanbrengen en voldoende aandrukken. Boorden kunnen indien gewenst onderling verbonden worden m.b.v. bijhorende connecteerpinnen (niet echt nodig bij verlijming). Randboord op maat snijden met groot en scherp slagersmes (bij voorkeur mes lichtjes bevochtigen voor een betere snit).

Opfrissen van de randboorden kan bij lichte vervuiling met een borstel en sopje (milieuvriendelijk schoonmaakmiddel).

Voordelen

  • Eenvoudig installatie

  • Sneldrogend

  • Slijtvast

  • Duurzaam

  • Attractief zitobject

Downloads

Specificaties

Kleuren: zwart | rood | groen
Afmetingen: 1000 x 150 x 400 mm

Gewicht: 18,5 kg
Thermische stabiliteit: -40°C / +80°C

Vuur classificatie: Efl, E (DIN EN 13501-1+A1:2010)
 

Terug naar menu

bottom of page